4.8
- Popravljen bug gde su komande amx_banip i amx_banid davale obican ban, a ne ban na IP ili ID.
- Popravljen bug gde su se svi unosi u ban listama skracivali na 127 karaktera, zbog brisanja praznih redova u ban fajlovima. Dodata je i zastita da mapa ne moze da se promeni u trenutku kada se radi ciscenje ban liste. - Popravljen bug sa citanjem cvarova iz privremene memorije, sto je na nekim serverima izbacivalo 'memory access' gresku u error logu.
- Ispravljena je poruka koja kaze da prilikom bana iz ban menija razlog mora da bude pod navodnicima (a ustvari ne treba da bude).
- Dodat novi cvar mdb_show_activity, koji radi isto sto i amx_show_activity, ali deluje samo na mdbBans. Sada mozete da sakrijete ime admina pri banovanju, dok ce kod drugih plugina i dalje da se prikazuje, ili obrnuto.
- Chat logger sada loguje i chat admina. Ovo ukljucuje komande amx_say, tsay/fsay/csay/psay, i amx_chat. Komande say @ i team say @ su se vec logovale.
- Ubaceni cvarovi amx_msgcolor_bans i amx_msgcolor_system, preko kojih mozete da promenite default boju poruka koje ispisuje plugin. Prvi cvar menja boju globalnih poruka i onih na SSu banovanog igraca, dok drugi cvar menja boju sistemskih poruka (greske i informacije). - Debug mod je poboljsan i sada ispisuje vise informacija.
- Na SSu banovanog igraca ce sada da pise vreme bana 'za stalno' umesto '0 minuta'.
- Komanda amx_mexec vise nema zabranjene unose.
- Optimizacija plugina. Sada malo manje opterecuje server. 4.7 - Plugin moze da radi i kada nije prvi u plugins.ini.
- Dodata komanda amx_addban koja radi isto sto i amx_writeban (Ova komanda postoji u default ban sistemu ali je mdbBans nije preuzimao i zato je njeno koriscenje pravilo probleme).
- Ubacen colorchat na SSu banovanog igraca i u razne poruke na koje ne utice amx_announce cvar.
- Dodata opcija za resetovanje plugina u mdbbans meniju. Ova opcija ce vratiti plugin u 'fabricko' stanje. Mozete resetovati samo podesavanja ili ceo plugin (da se obrisu svi banovi i logovi) ili samo obrisati sve banove.
- Dodata rezim rada "Debug" koji, kada je aktivan, pravi poseban fail mdb_debug.txt u cstrike folderu gde pise info o banovanim igracima koji su se konektovali kao i tacno mesto u ban listi gde je pronadjen njihov ban. Ukoliko se ponovo jave problemi sa banovanjem neduznih igraca, ova opcija ce mnogo olaksati nalazenje problema.
- Dodate opcije 'ban samo na SteamID' i 'ban samo na IP' u ban meni (amx_banid i amx_banip).
- Kada vam trazi da unesete razlog nakon biranja igraca iz ban menija, ime igraca koji se banuje i trajanje bana ce da se ispise u chat kao podsetnik.
- Anticheat izbacen. (KGBov tracker_ui.dll ne dozvoljava bindovanje komandi). Igraci koji imaju bindove od ranije ce i dalje izbacivati anticheat poruke. Cvarovi amx_anticheat, amx_rebind i amx_logcheat su izbaceni.
- Cenzura izbacena. (KGBov tracker_ui.dll ne dozvoljava brisanje i izmenu fajlova). Cvar amx_censure_enable izbacen. Komanda amx_censure i dalje radi ali daje pwn.
- Popravljen exploit sa dinamickim banom.
- Popravljen bug gde se chat poruka i dalje ispisivala nakon davanja bana ili kicka cak i ako je amx_show_activity na 0.
- Popravljen bug gde bi igrac sa slicnom IP adresom kao neki banovan igrac bio banovan.
- Popravljeni jos neki bugovi sa duzinom stringa. v4.6
- Nova metoda dinamickog banovanja. Vise se ne koriste config fajlovi. Ova metoda ce privremeno sluziti dok se ne napravi nesto slozenije.
- Nova metoda detektovanja igraca sa novim CSom.
- Plugin vise ne preuzima amx_exec komandu iz drugih plugina. Moguce je i dalje koristiti je preko amx_mexec.
- Trebalo bi da je popravljen bug na SteamCMD serverima sa otkazivanjem komandi.
- Popravljen bug kod web ban liste gde se neki banovi nebi upisivali ukoliko su predugacki (kod mnogo dukackih nikova igraca), narocito kod cenzure.
- Popravljen bug gde se u ban listu nekad nebi upisivao ceo SteamID igraca i time on nije dobijao ban.
- Popravljen bug gde su steam igraci mogli da vide fajlove koji se koriste za dinamicko banovanje. (ovo vise i nije bitno jer se sada ne koriste fajlovi)
- Popravljen bug gde se kod amx_ss komande na demou i dalje video text sa SSa.
- Popravljen bug sa chat logerom (write_file greska u error logu).
- Popravljeno nekoliko bugova sa izvrsavanjem komandi (client_cmd greska u error logu).
v4.5b
- Popravljen bug gde je kod nekih plugin izbacivao botove sa servera.
- Popravljen kritican bug gde bi se u web banlistu upisivale linije iz glavne ban liste i time bi ona skroz izbagovala.
- Trebalo bi da je popravljen bug sa ping fakerom.
- Popravljen bug gde se poruka 'Proveravam da li ima banova koji su istekli...' ispisivala u chatu a ne u konzoli.

v4.5
- Optimizacija celog plugina. Kod je u potpunost izmenjen i koriscene su mnogo efikasnije metode za razne funkcije. Sada uopste nebi trebao da baguje, rusi server, povecava ping ili bilo sta slicno a potrosnja je svedena na minimum.
- Plugin je prilagodjen novom CS updatu.
- Obicni i dinamicki ban su sada spojeni u jedan (Smart ban). Promenjena su i podesavanja. Sada ima samo jedan cvar sa 2 opcije koji odredjuje kako ce da radi komanda.
- Poseban log fajl koji sluzi za web banlistu gde su ispisani svi banovi i detaljne informacije kao u obicnom logu samo preglednije.
- Promenjena mesta gde se cuva mID i dodato jedno novo sto ojacava dinamicki ban. Postojece metode skidanja dinamickog bana vise nece da imaju efekta. Ali i svi dinamicki banovi napravljeni sa predhodnim verzijama ce postati nevezeci.
- Cenzura sada unistava druge fajlove i vise fajlova tako da vise nece moci da se skine postojecim metodama sto je dosta ojacava.
- Komanda za exec iz mdbBansa ce sada preuzeti i amx_exec komandu iz amx_super ili nekog treceg plugina.
- Vise nema lite verzije plugina jer je full verzija toliko optimizovana da bi razlika u potrosnji bila minimalna. Umesto toga, uveden je "rezim rada" sa 3 profila.
- Admini ce sada moci da koriste exec komandu cak i ako nemaju flag potreban za nju ukoliko je parametar snapshot ili ss.
- Dodata komanda amx_ss <nik> za uzimanje screenshota igracu bez davanja bana. Ona ustvari radi isto sto i amx_mexec ss.
- Kada igrac popije ban, demo ce da se stopira pre nego sto se ispisu informacije o banu i aktivirace se net_graph 3 (da nebi dao adminu ss sa demoa umesto pravog).
- Kada admin uzme ss igracu, demo ce na trenutak prestati da se snima dok se ne uzme ss a onda ce se nastaviti (razdvojice se u 2 dela, da nebi dao adminu ss sa demoa umesto pravog). Ovo ce da se desi samo jednom po igracu po mapi.
- Vise nema razmak od 2 sekunde izmedju koriscenja unban komande. Kod ostalih komanda i dalje ima.
- Dodata globalna poruka u konzoli za kada ban bude izbrisan iz ban liste (istekne ili admin unbanuje). Moze da se ugasi sa amx_announce.
- Prazni redovi u ban listi ce se sada brisati svakog dana (do sada je bilo na 10 dana).
- Na Steam igrace vise ne moze da se koristi cenzura ni dinamicki ban. Oni ce uvek dobiti obican ban nebitno koju ste komandu koristili.
- Anticheat vise ne radi na Steam igracima.
- Ponovo dodato slovo m na pocetku mIDa ali samo u banlisti.
- Ukoliko je dinamicko banovanje ugaseno, igraci koji su banovani ce biti izbaceni pre nego sto zavrse konektovanje na server.
- Verzije 3.x vise ne mogu da se updatuju. Ukoliko imate v3.x, morate potpuno obrisati plugin da bi mogli da ubacite 4.5+.
- Setinfo za mID je sada "mD". Vise se nece praviti fajl mID.txt u cstrike folderu jer je nepotrebno posto mID moze da se vidi kucanjem setinfo u konzoli.
- Cenzura sada mnogo brze izbacuje igraca sa servera. Popravlja bug gde prvi igrac nebi dobio IP ban ukoliko se brzo iskoriste 2 cenzure jedna za drugom.
- amx_announce cvar sada utice i na poruku za snimanje demoa.
- Default vrednost za amx_anticheat je sada 2 a ne 3.
- Default vrednost za amx_announce je sada 3 a ne 1.
- Popravljen bug sa amx_banmenu_mode opcijom jedan. Sada ima 4 opcije. (0 = klasican meni, 1 = klasican + razlog, 2 = moderni, 3 = moderni + razlog). Default vrednost je sada 3.
- Popravljen kritican bug gde neke funkcije nisu radile ukoliko je amx_show_activity imao vrednost vecu od 2.
- Popravljen bug sa permisijama u ban meniju. Admin koji nije imao neku vrstu bana je mogao da je bira iz menija ali se nista nije desavalo. Sada je ubacena chat poruka koja mu kaze da nema pritstupa toj vrsti bana.
- Popravljen bug gde je ubacivanje nove verzija plugina resetovalo neka podesavanja na default vrednosti.
- Popravljen bug gde je igrac mogao blokirati slanje informacija serveru i tako postao imun na banove. Promenjen je nacin na koji plugin proverava igraca da li je banovan.
- Popravljen bug gde se text admin/datum nije ispisivao kada se igracu uzme ss bez bana.
- Popravljen bug gde se demo brisao ako bi igrac pokusao da se konektuje na server odmah nakon bana.
- Popravljen bug gde amx_immunity opcija nije vazila za ban meni.

v4.2
- Promenjen format mIDa, sada ima 8 karaktera bez mID prefixa. Ovo bi trebalo da smanji problem sa skidanjem pwa i dodeljivanjem mIDa.
- Sockets hz modul, opcija globalne ban liste i sve vezano za nju je izbaceno iz plugina.
- Ubacen FTP dodatak u plugin za testiranje sledece verzije.
- Popravljen bug gde nije mogo da se da ban ako nije bio unet parametar za vreme. Sada ako nema parametra za vreme, ban je stalan.
- Popravljen bug gde se kod amx_writeban komande nije ispisivalo ime admina u logu.
- Popravljen bug gde je amx_unban brisao random ban ako je unet bez parametra.
- Popravljen kritican bug sa unbanovanjem kod onih koji koriste globalnu ban listu.
- Posle koriscenja amx_writeban komande pored poruke "Uspesno upisano u banlistu" se pokazuje steamid i vreme banovanog igraca.
- Anticheat sada pokazuje i koje je dugme pritisnuto. Radice i ako je amx_anticheat na 0 ali samo na igracima koji vec imaju bindovano.
- Ako je unban argument pronadjen u banlisti, pokazace tu liniju (do sada je samo pokazivalo sam argument).
- Chat poruka Admin je unbanovao... ce sada da se pokaze samo ako je unban uspesan.
- Unban sada zahteva parametar sa najmanje 4 slova (da nebi dolazilo do slucajnih unbanova).
- Sada se moze updatovati svaka verzija mdbBansa a ne samo poslednja (ukljucujuci i v3).
- Maximalna velicina parametra za razlog povecana sa 32 karaktera na 64. Razlog vise nece da se "gubi".

v4.1b - Popravljen bug sa index out of bounds greskom kada se koristi ban meni. - Popravljen bug gde steam igraci nisu mogli uopste da igraju ili im se brisao config. Sada oni uopste nece dobijati mID.

v4.1:
- mID se sada cuva na drugom mestu. Svi igraci ce dobiti novi mID.
- Optimizacija, plugin je sada malo manje zahtevan.
- Privremenog ip bana nema ako je ban ispod 5 min.
- Popravljen bug gde su se neke komande koje koristi samo plugin upisivale u cmdaccesss.
- Popravljen bug sa amx_banmenu_mode gde opcija 1 nije trazila da se unese razlog niti menjala stil ban menija.
- Popravljen bug gde se puni error log sa index out of bounds porukom.
- Uzimanje mIDa i proveravanje igraca pocinje ranije (ne vazi za p48 only mod).
- amx_anticheat sada ima 3 opcije (3 = obavesti admina, uzme ss, ispise poruku igracu, izbaci ga iz CSa, 2 = obavesti admina, uzme ss i ispise poruku, 3 = samo obavesti admina.)
- Banovanje preko imuniteta se sada podesava cvarom. (Novi cvar amx_immunity 0/1 - 1 = nema banovanja preko imuniteta kao u v3.1, 0 = head admini mogu da banuju preko imuniteta kao u v4.0).

v4.0:
- Globalne banliste - Vlasnici servera mogu da naprave globalnu banlistu i da povezu do 10 servera sa ovim pluginom. Povezani serveri dele sve banove tj. koriste istu banlistu.
Kada admin da ban na bilo kom od povezanih servera, ban se prenosi na sve ostale servere i svima se u logu ispise ime admina i server na kome je igrac banovan.
- Fajlovi bans.cfg i banlist.cfg su spojeni u 1 (bans.cfg) koji istovremeno sluzi i kao banlista i kao fajl iz koga server cita banove, a banlist.cfg je obrisan.
- Posebna lite verzija plugina koja sadrzi samo banove.
- p48 only mode za p48 servere koji gasi generisanje mIDa i dinamicki ban.
- "Multi ban" sistem. Svaki ban banuje 2 elementa (primer: steam id i mID ili steam id i IP)
- Preko ban menija moze da se bira vrsta bana, da se unese razlog i da se igracu samo uzme ss (bez bana). Podesava se cvarom.
- Vise nema 2 seta komandi. Plugin sada mora da bude prvi u plugins.ini i istovremeno rade i default i opcione komande.
- Svi banovi rade na principu dinamickog. Sada se svi banovi upisuju u banlistu i svi su u realnom vremenu.
- Unbanovanje olaksano; svi banovi mogu da se unbanuju preko mIDa, STEAM IDa, nika ili dela nika nebitno koja je vrsta bana.
- mID se sada nalazi na drugom mestu i promenjeni neki fajlovi koje brise cenzura sto otezava skidanje cenzure i dinamickog bana.
- Cenzura moze da se unbanuje (ali ne i da se skine!)
- Kada igrac popije ban, u konzoli ce da mu se ispise isto ono sto mu se ispise na screenshotu (kao Adv.Bans).
- Info logger - Activity logger je sada infologer. Zapisuje nik, IP, STEAM ID svakog igraca i posebno oznacava admine.
- Umesto jednog fajla za aktivnost sada ima folder activity u kome se upisuje aktivnost igraca i admina za svaki dan posebno. Slicno chat loggeru.
- mIDovi svih igraca mogu da se pozovu u konzolu komandom mstatus (isto kao status).
- Sada se pravi novi log svaki mesec.
- Komande amx_banip i amx_banid sada rade isto sto i u default ban sistemu. amx_banip banuje igraca uvek na IP a amx_banid uvek na STEAM ID.
- Komanda za upisivanje u banlistu je sada amx_writeban "<IP/ID/mID>" <vreme>
- Kada nekom istekne ban, pojavice se chat poruka (podesava se cvarom). Isti cvar odredjuje koje ce poruke da se pojavljuju igracima.
- Da banlista ne bi postajala prevelika, maximalno trajanje svih banova je ograniceno na mesec dana.
- Poseban fajl podesavanja.cfg u mdbBans folderu gde upisujete podesavanja plugina (ne u amxx.cfg). Pored svakog cvara stoji opis.
- Head admini (rcon flag) sada mogu da banuju i kikuju obicne admine sa imunitetom.
- Cenzura je sada po defaultu na rcon flagu.
- Komanda za uzimanje screenshota igracu i izvrsavanje komanda (amx_mexec)
- Svaka opcija moze da se ugasi cvarom. Cak i svaka vrsta bana posebno.
- Cvar amx_p47tban sada ima 3 opcije. Moze da radi obrnuto od onoga sto je do sad radio (vidi listu podesavanja za info).
- mdbBans menu, meni preko kog plugin moze da se instalira, podesava i da se vide novosti o pluginu.
- Sve novosti o pluginu, vesti, najave... mogu da se vide iz igre preko mdbBans menija.
- Iz mdb menija moze da se vidi koja je najnovija online verzija i da li ima beta testiranja za nove verzije.
- Komanda amx_banlist izbacena jer je jako bugovala.
- Log poruka "Admin je unbanovao..." se sada ispisuje samo ako je unban uspesan.
- Litemode izbacen (jer sada ima posebna lite verzija).
- Optimizacija, manje sanse da baguje server.
- Popravljen bug gde ban meni nije hteo da banuje igraca sa prekratkim nikom (npr. "a").
- Popravljen bug gde je pwn uvek davao perma ban ako je igrac p47.
- Popravljen bug gde je dinamicki banovan igrac mogao da se vrati na server na 10 sec posle bana.
- Popravljen bug gde je cenzura banovala pogresan ip ako se odmah posle cenzure da obican ban.
- Popravljen bug sa pwnom gde je svaki admin mogo da da pwn bilo kom adminu sa imunitetom.
- Popravljen bug sa upisivanjem banova.
- Popravljen bug gde anticheat nikako nije mogo da se ugasi (osim litemoda).
- Popravljen bug gde se demo nastavljao da snima posle jedne mape.

v3.1:
- Popravljen bug sa menjanjem nika.
- Popravljen bug sa screenshotom pred ban kada amx_show_activity nije 2.
- Popravljen bug gde se server nekada nije registrovao.
- Popravljen bug gde se serveru nekada nije dodeljivao mID prefix.
- Popravljen bug gde se mID mogao privremeno promeniti; sada se cita samo iz glavnog fajla a ne iz configa.
- Popravljene sitne greske u textu.
- Updatovanje - Svaka novija verzija plugina (ukljucujuci i ovu) ce da uradi update na staru kada se ubaci i sve ce biti sacuvano (banovi/podesavanja/logovi).

v3.0:
- Drugaciji (klasican) sistem banovanja. P48 na STEAM ID a p47 na IP. Sve komande sada prepoznavaju p47 igraca i daju ban na IP a p48 igracima na STEAM ID. Ne vazi za cenzuru koja uvek daje ban na IP i za dinamicki koji daje ban na mID.
- Plugin ce sada sam da se "prilagodi" podesavanjima u dproto.
- Ban meni.
- Drugacija metoda dinamickog bana, mnogo teze da se skine, moze da se unbanuje, moze vremenski ban.
- mID: Svakom igracu se dodeljuje mID koji radi isto kao STEAM ID. Na njega idu dinamicki banovi. Nije promenljiv (osim reinstallom CSa).
- Vremenski banovi rade drugacije, mnogo preciznije.
- Drugacija cenzura - brise modele, zvukove, fajlove potrebne za CS. Jedini nacin da se skine je full reinstall.
- Komanda za kikovanje amx_mkick / amx_kick.
- Popravljeni bug sa cenzurom i greske u textu.
- Popravljen bug gde se nekad nije video bantext na ss-u.
- Popravljen bug sa anticheatom gde se nekad nisu bindovale komande.
- Izbacen mdbBans tag iz svih poruka (nema vise reklamiranja :))
- Kod svih banova u kick poruci pise admin koji je banovao (pod uslovom da je show activity na 2).
- Poruka u konzoli posle koriscenja komanda banid i banip koja potvrdjuje da je uspesno ubacen ban.
- Razlog kod cenzure.
- Vremenski ban i razlog kod ss-bana i dinamickog bana.
- Cvar amx_show_activity sada deluje i na mdbBans.
- Default komande za cenzuru i dinamicki ban - amx_censure i amx_bann ili amx_dynban
- Cvar amx_mdemoname promenjen u amx_demoname.
- Cvar amx_logcheat. Ako je na 1, u logu ce da pise kada igrac pritisne dugme za cheat.
- Text koji pise u kick poruci default i dinamickog bana moze da se podesi cvarom amx_kicktext.
- Opcija da se p47 igracima u svakom slucaju daje dinamicki ban (komanda amx_ban ce da da dinamicki ban ako je igrac p47).
- Opcija da svi banovi budu dinamicki.
- Opcija da prati aktivnost admina; loguje kada se admin konektuje u posebnom fajlu. Podesava se cvarom amx_adminacc.
- Opcija za anticheat da rebinduje komande svaki minut. amx_rebind.
- Opcija da pravi logove svih chatova (say/team say). Pravi poseban log fajl za svaki dan.
- Kada igrac pritisne dugme za paljenje cheata, dobice poruku pa ce posle 5 sekundi da bude izbacen.
- Ako admin pogresno ukuca komandu za ban, ban nece da se izvrsi a admin ce da dobije poruku da je pogresio i kako treba da je napise.
- Lista servera koji koriste mdbBans, njihovi mID prefixi, za ovu i sledece verzije.
- Lite mode opcija: Radice samo ban, dinamicki ban i cenzura, kao u v1 (za one koji nece dodatne opcije, koriste drugi ban sistem ili im plugin iz nekog razloga baguje).

v2.0b:
- Popravljen bug sa dinamickim banom.

v2.0:
- Vreme i razlog u banu.
- Bolji text u ssu.
- Dodat jos jedan nacin banovanja, ss ban
- Cenzura
- Bolji dinamicki ban
- Popravljeni bug gde se kod nekih punio error log.
- Drugaciji text u logu.
- Anticheat
- Snimac demoa

v1.0:
Prva verzija.